„Vacanta de vara este asteptata în fiecare an de toti copiii, pentru ca este prilej de relaxare, calatorii si distractie. Copiii grupului "Dominic Savio" sunt si ei bucurosi de începerea vacantei, deoarece sunt rasplatiti pentru activitatile desfasurate în cadrul bisericii pe parcursul anului. Cel mai asteptat moment este tabara de vara care în acest an a fost organizata, pentru cei mai mari membrii ai grupului, în statiunea Predeal.
În 28 iulie, împreuna cu Pr. Tiba Cristian, Sr. Unguru Feliciana si câtiva parinti am pornit cu microbusul înspre minunata Vale a Prahovei. Pe parcursul calatoriei am facut câteva opriri, pentru ca eram obositi din pricina caldurii, dar si pentru ca am dorit sa vizitam Cetatea Rupea. Înspre seara am ajuns în Predeal, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, locul în care am fost gazduiti cu ospitalitate de Parintele Paroh Alois Arcana, pe toata durata taberei.
În fiecare zi ne-am bucurat de un program variat stabilit de îndrumatorii nostri spirituali. Astfel am participat zilnic la sfânta Liturghie celebrata în biserica parohiala, dar ne-am si bucurat de frumusetea obiectivelor turistice din împrejurimi. Am efectuat o vizita la Castelul Bran, Castelul Peles si Pelisor, precum si la Manastirea din Sinaia. Într-o alta zi, am calatorit cu telecabina din Busteni, pentru a vizita Masivul Bucegi, unde am fost fascinati de frumusetea peisajului, dar si de impunatorul „Sfinx”, în vecinatatea caruia stau neclintite, dar parca dornice de dialog, „Babele”. Am continuat calatoria spre „Crucea Caraiman”.
În ultima zi a taberei am facut o vizita la Pârâul Rece. În 2 august, ne-am luat ramas bun de la gazdele noastre, multumind pentru generozitatea lor. În drumul spre casa am facut o oprire la Parcul Aventura din Brasov, pentru a încheia aceste zile într-o nota distractiva, dar si pentru a ne testa abilitatile sportive. Dupa câteva ore de „adrenalina” în exces, am pornit spre casa împacati si multumiti de reusita taberei. Spre seara am ajuns cu bine la destinatie spre bucuria celor dragi, care ne-au asteptat nerabdatori si cu emotii.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru prilejul ce ni l-a oferit si pentru toate binefacerile ce ni le ofera neîncetat.