La împlinirea a o sută douăzeci de ani de la construirea bisericii, credincioșii greco-catolici din Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Domănești, județul Satu-Mare, s-au bucurat de prezența Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Astfel, duminică 8 august 2021, Preasfințitul Virgil, împreună cu un sobor de preoți din Eparhia de Oradea, precum și din Eparhia de Maramureș, au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în prezența unui mare număr de credincioși din sat și din împrejurimi. Cu ocazia acestei vizite, Preasfințitul Virgil a sfințit și a binecuvântat lucrările de amenajare exterioară a bisericii, lucrări realizate cu ajutorul credincioșilor și a Primăriei Comunei Moftin, care a fost prezentă la acest eveniment prin persoana domnului primar Gheorghe David.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat faptul că în momentul în care Mântuitorul le redă vederea celor doi orbi, se schimbă totul pentru ei. Din acest moment, chiar dacă Isus îi îndeamnă să nu spună nimănui despre ce li s-a întâmplat, ei se întorc și încep să propovăduiască, să vorbească despre Dumnezeu. Au trecut din întuneric în lumină; au trecut de la propovăduirea întunericului și a orbirii la propovăduirea lui Dumnezeu și a luminii. Este ceva extraordinar, dacă stăm să ne gândim, cât este de important pentru cei care nu văd, să vadă; cât este de important pentru noi care vedem să mergem după Cristos Domnul și în același timp să îl propovăduim.
Chiar dacă astăzi nu mai suntem nevoiți să alergăm după Isus pe stradă, cum au făcut cei doi orbi, trebuie să ne comportăm și să avem acea ținută decentă și demnă, în așa fel încât lumea care ne vede și aude, să exclame: Acesta este un credincios! Acesta este un creștin! Chemarea fiecărui creștin este aceea de a-l vedea în celălalt pe Domnul și aceasta este marea transformare care trebuie să se întâmple în sufletul și în viața noastră.
În încheiere, ierarhul i-a invitat pe cei prezenți să mediteze asupra câtorva întrebări fundamentale, spunând: Cei doi orbi au strigat către Isus până le-a ascultat rugăciunea. Care este strigătul nostru către Isus? Ce îi cerem atunci când „strigăm” către El? Cât de des este acest strigăt?
La finalul celebrării, Preasfințitul Virgil a împărțit arhiereasca binecuvântare tuturor celor prezenți, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să răsplătească eforturile tuturor celor care au contribuit la renovarea acestei biserici.
Biroul de Presă