„Comisia pentru Pastoratia Tineretului din cadrul Conferintei Episcopilor din România s-a întrunit la Satu Mare, pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic (INTC) din acest an, a carei organizare o va asigura Dieceza Romano-Catolica de Satu Mare, pastorita de PS Eugen Schönberger.

La întâlnirea din Satu Mare, din 5-7 martie, au participat referenti si preoti responsabili pentru pastoratia tineretului din fiecare Dieceza si Eparhie a Bisericii Catolice din România. Invitati de Comisia pentru Pastoratia Tineretului din cadrul Conferintei Episcopilor din România si gazduiti de Biroul pentru Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, participantii au primit în prima zi informatii despre Sinodul Episcopilor din octombrie a.c., din Vatican, a carui tema va fi „Tinerii, credinta si discernamântul vocational”, respectiv despre Ziua Mondiala a Tinerilor Catolici, care se va desfasura la începutul anului viitor în Panama.

Cel mai mult timp participantii l-au acordat însa Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic din 25-29 iulie, din Satu Mare. Astfel au finalizat programul întâlnirii, au clarificat ce au de rezolvat si de pregatit pe plan local referentii si preotii responsabili din diferitele Dieceze si Eparhii, si au vizitat locurile cele mai importante ale evenimentului. Membrii comisiei au fost multumiti de stadiul actual al pregatirilor, si si-au afirmat speranta ca totul se va decurge bine. Pentru succesul întâlnirii, pentru tinerii care vor lua parte, respectiv pentru harul lui Dumnezeu s-au si rugat de mai multe ori împreuna – si la Sfintele Liturghii, la care au luat parte: marti, oficiata de PS Eugen Schönberger, Episcop de Satu Mare, si miercuri, oficiata de pr. Felix Roca, responsabil national cu Pastoratia Tineretului.

Sursa:www.catholica.ro