„În cadrul lucrarilor Comisiei Conferintelor Episcopale din Comunitatea Europeana (COMECE) care s-au desfasurat în aceste zile la Bruxelles, a fost aleasa noua conducere a organizatiei. Astfel Arhiepicopul de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich S.J. a fost ales în functia de presedinte, alaturi de vicepresedintii: Excelenta Sa episcopul Noel Treanor, din Irlanda, Excelenta Sa episcopul Mariano Crociata, episcop de Latina-Terracina-Sezze-Priverno, Excelenta Sa Jan Vokal episcop de Hradec Králové, Cehia si Excelenta Sa episcop Franz-Josef Overbeck din Germania.
Reuniunea de la Bruxelles a permis episcopilor COMECE o serie de dezbateri cu privire la evenimentele recente si la dialogul cu înaltii functionari europeni despre viitoarele provocari ale Uniunii Europene. În aceasta perspectiva, delegatii episcopatelor europene au avut o întrevedere cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele din cadrul Sf. Scaun, si cu Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru afacerile externe si politica de securitate, care a vorbit episcopilor despre provocarile geopolitice ale Europei. La invitatia arhiepiscopului de Malines-Bruxelles, card. Joseph De Kesel, joi, 8 martie a.c. a avut loc la ora 19.00 la biserica ”Notre-Dame du Sablon”, din Bruxelles, o Sfânta Liturghie solemna cu participarea noului prezidiu al COMECE.

La lucrarile desfasurate la Bruxelles participat si Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.