„Directia de Cultura Salaj dedica organizarea din acest an a Galei Culturii Salajene strângerii de fonduri necesare continuarii lucrarilor la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin

Cea de-a VIII-a editie a Galei Culturii Salajene se transforma în acest an într-un eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru continuarea lucrarilor la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin, eveniment la care sunt invitati sa participe toti cei care doresc sa se implice activ în Campania „Salvati istoria nationala, Salvati Casa lui Iuliu Maniu”. Gala Culturii Salajene va avea loc vineri, 16 februarie, ora 18,00, la Restaurantul Brilliant Parc din municipiul Zalau, iar organizatorii se asteapta ca la eveniment sa ia parte 400 de persoane. Pâna în prezent au fost rezervate o treime din totalul locurilor disponibile, la eveniment anuntându-si deja prezenta directorul Institutului National al Patrimoniului, Stefan Donici, secretarul de Stat Paul Cotîrlet si Episcopul Greco-Catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea. Intrarea la acest eveniment se face pe baza unor invitatii platite în prealabil, iar costul unei astfel de invitatii este de 200 lei, bani ce vor fi directionati exclusiv Casei Memoriale Iuliu Maniu. Achizitionarea invitatiilor se face la sediul Directiei Judetene pentru Cultura Salaj, respectând principiul primul venit primul servit, pâna la epuizarea locurilor, cu mentiunea ca se vor emite chitante pentru aceste invitatii. În cadrul Galei vor fi organizate si câteva licitatii care sa contribuie la demersul caritabil initiat de Directia pentru Cultura Salaj.
„În anul acesta trebuie sa demonstram mai mult ca putem sa facem. Se vorbeste foarte mult despre Centenar, s-a vorbit de ani de zile despre lucrarile de reabilitare, iar anul acesta trebuie sa facem mai mult decât sa vorbim. Este ocazia ca fiecare dintre noi sa faca ceva pentru Iuliu Maniu”, transmite directorul Directiei pentru Cultura Salaj, Doina Cocis.
Persoanele care doresc sa obtina mai multe informatii legate de eveniment, sa faca rezervari sau sa faca donatii suplimentare sunt invitate sa apeleze la numerele de telefon 0260 661757 sau 0735 780 580.