„Marti, 30 ianuarie, s-a sarbatorit hramul bisericii din Beius. Sarbatoarea „Sfintilor Trei Ierarhi” are o dubla semnificatie pentru comunitatea credinciosilor greco-catolici din Beius: nu doar comemorarea acestor mari Sfinti Parinti ci si hramul bisericii lor. An de an bucuria celebrarii liturgice se desavârseste într-o bucurie a „familiei” mari ecleziale.
În acest an, credinciosii au participat la celebrarea Sfintei Liturghii de catre preotii, pastorii sufletesti locali si cei din parohiile apropiate, alaturi de parintele vicar pentru preoti, Antoniu Chifor. În contextul meditarii asupra lui Cristos drept Lumina a lumii, parintele Chifor a subliniat provocarea lui Isus de a fi noi însine lumina si sare, repere si formatori; Sfintii Parinti au împlinit acest deziderat prin ascultarea si trairea cuvântului divin.
Hramul bisericii repune an de an modelul Sfintilor Parinti în atentia enoriasilor beiuseni; ei sunt protectori spirituali ai bisericii parohiale, mijlocitori de har în efortul spiritual atât individual cât si comunitar de a fi „sare” si „lumina”.