„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ”Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A noua zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, si ultima, a avut loc în Biserica Betania, situata pe strada Doina nr.19. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice, Romano-Catolice, Evanghelice-Lutherane, Reformate, Unitariene si a Comunitatii Evreilor Mesianici.
Atmosfera, la fel ca în fiecare seara, a fost una placuta si calduroasa, de adevarata comuniune. Cei prezenti s-au rugat si au cântat împreuna, au ascultat cuvintele de învatatura, au avut ocazia sa-i vada pe reprezentantii cultelor dându-si mâna la propriu în rugaciune, dupa care au raspuns invitatiei gazdelor la „partasie” într-o agapa, pentru a se cunoaste mai bine si a putea comunica.
Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele Sorin Craciun, care a trecut în revista variantele posibile de ecumenism, ajungând pâna la „ecumenismul sângelui”, având în vedere câti crestini au murit în ultimii ani pentru credinta lor, fara a conta cultul de care apartin. Concluzia a fost ca „nu-l pot avea pe Isus numai pentru mine”…