„Preacucernici Parinti,
Iubiti credinciosi,

Razboiul din Ucraina a cauzat pâna acum mii de morti si peste 1,3 milioane de persoane au fost constrânse sa-si abandoneze casele si sa fuga din calea conflictelor armate. Alte sute de mii de persoane au ramas în zonele de conflict si continua sa traiasca in conditii extrem de periculoase. Batrânii si copiii sunt cei mai afectati, data fiind fragilitatea la care sunt supusi. Iarna care se apropie reprezinta pentru acestia cea mai mare amenintare, întrucât nu au unde sa mearga si cu ce sa se încalzeasca.
În acest sens, Episcopia Greco-Catolica de Oradea, împreuna cu întreaga Biserica Catolica din România, prin intermediul Confederatiei Caritas România, doreste sa vina în ajutorul celor care sufera în Ucraina.
Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritatea si de apropiere, dar si sa ofere speranta celor aflati în nevoie, o pot face duminica, 23 septembrie 2018.
Suma adunata în urma colectei, va fi predata, de fiecare parohie, Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, pâna la 7 octombrie 2018.
Rugam pe toti credinciosii sa se alature acestei actiuni în spiritul solidaritatii crestine propovaduite de Evanghelie.
Domnul sa va rasplateasca pentru binele facut, iar Maica Sfânta sa va ocroteasca.

Episcop