O carte a recunostintei: Istoricul Cristina Puscas si-a lansat cel mai recent volum în cadrul unui eveniment dedicat fostilor detinuti politici

Dupa ce si-a lansat cea mai recenta carte, "Rezistenta anticomunista în întrebari si raspunsuri", în cadrul Târgului Gaudeamus de la Bucuresti, muzeograful si istoricul Cristina Puscas si-a prezentat volumul si acasa.
A preferat însa un eveniment restrâns, dedicat fostilor detinuti politici si familiilor acestora, autori morali ai cartii, dupa cum spune semnatara.
Asa ca, într-un din ultimele zile ale anului 2017, i-a invitat pe toti la Libraria R&R din Cetate. "Nu am mai dorit sa fac o lansare la ultima carte, asa ca am gândit un eveniment mai modest, doar cu persoanele dragi. Am sunat pe toti fostii detinuti, pe familiile dumnealor si pe toti cei care în acest an mi-au fost alaturi la evenimente. I-am invitat la un ceai, o briosica si o carte… O carte a recunostintei pentru ca mi-au fost alaturi toti acesti ani", a explicat Cristina Puscas.
Printre cei prezenti la informala lansare de carte s-a numarat si episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, care la rândul sau le-a transmis detinutilor recunostinta noastra pentru tot ceea ce au facut. "Cum anul acesta a fost Anul Aparatorii Ortodoxiei mi-ar fi placaut ca si reprezentantii ortodocsi sa fie prezenti macar, din când în când, la una dintre actiunile dedicate acestor oameni", a mai spus, cu regret, autoarea.
În cadrul întâlnirii, s-au facut si schimburi de carti, beiuseanul Traian Bodea, un fost detinut politic, tiparind editia a II-a din cartea sa, "Adolescenti în zeghe".
Sursa: http://www.ebihoreanul.ro