„Asociatia „Ave Miriam” alaturi de Parohia Greco-Catolica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius au organizat o actiune caritabila – „Daruind vei dobândi” cu motto-ul: „Nu conteaza cât de mult daruim ci câta iubire punem în daruire” (Sf. Tereza de Calcuta), menita exercitarii iubirii aproapelui regasit în persoana rezidentilor de la „casele sociale” din Dumbrava.
În zilele de 14-15 decembrie s-a organizat o colecta de alimente si articole vestimentare în incinta Oratoriului „Colt de Rai”, pentru ca ulterior, în data de 19, acestea sa fie înmânate coordonatorului acestui proiect umanitar, caritativ si social, domnul Viorel Pasca de la Dumbrava. Dupa o prezentare verbala al locului, proiectului, sau as zice „mod de traire în pilda bunului samaritean”, am vizitat rezidentii acestor case, beneficiari ai atentiei celui care si-a întrerupt drumul vietii sale spre a-i duce alaturi pe acesti straini lui, cazuti sub loviturile bolii, ori chiar ai uitarii, indiferentei si indolentei societatii si ai propriilor familii, sau mai trist victime ai propriilor rataciri.
Siguranta, liniste, atentie si prieteni… toate cele pierdute se regasesc aici de unii pentru luni, iar de altii doar pentru zile caci sunt abandonati aici pentru a muri în tihna si sub privirea cuiva… totusi uitati de cei apropiati…, de Stat.
…dincolo de prejudecati, ca unii si-au pierdut capetele în bautura, altii poate au dramatizat vieti, totusi unii nu au ales a fi „nebuni”, e timpul sa ne îndreptam privirea spre Cel care coboara din Cer pentru a lua trup omenesc, pentru a-l ridica la ceea ce e demn… Sa ne asumam provocarea de a fi mai demni, de fi mai responsabili fata de noi însine, cu viata noastra care ne este un dar, de a fi mai responsabili fata de parintii si fratii nostri, trecând dincolo de unele uneori reale frustrari, prin iubire, rabdare si daruire.