„La ceas aniversar, când se împlinesc 240 de ani de la înfiintarea Episcopiei Române Unite de Oradea, 225 de ani de la înfiintarea Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea si 20 de ani de episcopat la Oradea a Preasfintiei Sale Virgil, a avut loc lansarea albumului „Palatul Episcopal Greco-Catolic-Oameni. Istorie. Credinta” în Aula Magna a Seminarului Teologic din Oradea.
Albumul vorbeste mai ales prin intermediul imaginilor, despre istoria acestui edificiu, despre arhitectura lui, despre întemeietorii lui si importanta pe care acestia au avut-o în construirea României moderne.
În cuvântul de deschidere al albumului, Preasfintia Sa Virgil Bercea ne spune, printre altele: „Actuala cladire, ridicata pe locul fostului edificiu destinat acestui scop, este construita între anii 1903-1905 dupa proiectul arhitectului Kálmán Rimanóczy, fiind inaugurata de catre episcopul Demetriu Radu la data de 11 iunie 1905. Construita în stil eclectic, arhitectura cladirii reflecta tendintele arhitectonice ale timpului din Imperiul multi-national si pluri-confesional Austro-Ungar. Aceasta cladire a însotit istoria noastra recenta, marcata de razboaie, persecutii, framântari, confiscari, retrocedari si dorinta de dreptate si libertate”.
În prezentarea albumului au luat cuvântul: Preasfintia Sa Virgil Bercea, domnul Aure Chiriac, directorul Muzeului Tarii Crisurilor, domnul Zeno Fodor, domnisoara Cristina Puscas, doamna Ramona Novicov si domnul Silviu Sana. Coordonatoarea acestui proiect a fost doamna Rodica Indig. Fotografiile din album apartin în mare majoritate domnului fotograf Florin Sipos.
Albumul „Palatul Episcopal Greco-Catolic. Oameni. Istorie. Credinta” face parte din proiectul „Orasul cu 1000 de chipuri” al Asociatiei Culturale Ars Nobilis si este finantat de Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte a Consiliului Judetean Bihor.
Au fost cântate colinde specifice acestei perioade premergatoare Nasterii Domnului de catre Corul studentilor teologi condus de catre maestru Radu Muresan, Alexandru Cristea si George Gligor, elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.