„Sâmbata, 25 noiembrie, un grup de copii din Protopopiatul de Carei a întreprins o excursie în „Tara Beiusului”. Grupul, format din copiii oratoriului „Speranta” al Parohiei „Sf. Anton” din Carei, alaturi de alti copii din Domanesti si Craidorolt, a fost condus de parintele paroh franciscan Tiba Cristian.
Primul punct vizitat de copii a fost Pestera Ursilor, o veritabila atractie turistica încadrata în frumosul peisaj din zona. De la mic la mare toti au fost încântati de frumusetile pesterii si au privit întristati spre legendarul urs blocat într-o iesire… De aici, cu totii au mers la muzeul din Chiscau, unde o familie s-a sârguit sa adune acele diverse si frumoase exponate.
Al doilea punct vizat de grup a fost momentul de comuniune cu copiii oratoriului „Colt de Rai” al Parohiei „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius. Aici, au fost întâmpinati de preotii comunitatii, parintele protopop Zorel Zima si vicarul sau parohial, parintele Iosif Slobodnic si s-au rugat împreuna în biserica parohiala. De aici, au fost invitati de catre prof. Carmen Zima, coordonatorul oratoriului, care le-a prezentat locatia si a descris activitatile catehetice si recreative oferite celor care o frecventeaza.
Dupa o satioasa agapa, copiii s-au jucat împreuna cu multa veselie. Un prim si cert rezultat al acestei întâlniri a fost prietenia dintre copii, dar si un posibil plan de termen scurt, o tabara de vara comuna. Mai zâmbind…, nu a lipsit nici creionarea unui plan pe termen lung, si anume, o întâlnire cu ocazia formarii unei noi coloane din pestera, prin unirea stalagmitei si stalactitei, adica, vorba ghidului, o speranta pentru 10000 de ani…