„Primul grup de voluntari al Întâlnirii Nationale a Tineretului Catolic (INTC) s-a întrunat sâmbata, pentru instruire si team-building, la Satu Mare.

Anul viitor, între 25-29 iulie, în Satu Mare se organizeaza Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic (INTC), eveniment de anvergura nationala. Biroul pentru Pastoratia Tinerilor al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare a început pregatirile deja de mai multe luni, si de mai multe ori s-a adresat si tinerilor care sunt dornici sa faca voluntariat în cadrul evenimentului. Pe data de 11 noiembrie însa au tinut prima instruire, punând atentie si pe însufletirea lor, pe formarea primului grup de voluntari.

Chiar de aceea au avut ca invitat pe Simona Pop, campioana olimpica la spada, care a mai participat la evenimentele episcopiei, dând si marturie tinerilor despre credinta ei vie. Tinerii o cunosc astfel bine deja, iar acum au rugat-o sa le povesteasca despre experientele ei de a exista si a lucra în echipa – caci ea a câstigat medalia de aur cu echipa României la Rio, în 2016.

Simona si-a împartasit experientele cu mare drag, a povestit despre spiritul de echipa, a dat sfaturi despre cum trebuie sa priveasca tinerii echipa: sa-si gaseasca rolul lor în mod individual, dar sa-si regleze pulsul, de inima grupului de care apartin. Pe colegii de echipa, în cele mai multe cazuri nu isi alege membrul, dar cu deschidere sufleteasca se poate lucra bine cu oricine.

La evenimentul de sâmbata, participantii au primit si multe informatii despre întâlnirea de anul viitor, respectiv au si adresat întrebari despre organizare reprezentantiilor biroului pentru pastoratia tinerilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare. La sfârsitul zilei s-au rugat împreuna pentru succesul întâlnirii nationale, pentru har, iar apoi au luat prânzul împreuna.
Sursa: http://www.intc.ro