„Duminica, 12 noiembrie 2017, în Parohia Româna Unita cu Roma din Vicenza s-a celebrat Taina Sfântului Maslu. Asa cum prevad normele liturgice, la celebrare au luat parte sapte preoti din protopopiatul de Triveneto. Astfel, alaturi de gazda evenimentului, Pr. Protopop dr. Raimondo Rudolf Salanschi, au fost prezenti pr. Liviu Gheorghe Marian de la Oderzo, pr. Vasile Nistor de la Spilimbergo, pr. Dumitru Petrovan de la Villafranca di Verona, pr. Lucian Mihut de la San Donà di Piave, pr. Vasile Soptea de la Gorizia si pr. Ionut Ursuleac de la Rovigo. Acestora li s-a adaugat ipodiaconul Giuseppe Munarini, prieten al Bisericii noastre si iubitor al ritului bizantin.
Desi vremea nu a fost foarte prietenoasa, credinciosii din Vicenza au raspuns în numar foarte mare chemarii pastorului lor sufletesc, umplând monumentala biserica parohiala "Araceli in Santa Maria", închinata Nasterii Fecioarei Maria. La predica rostita în cadrul celebrarii liturgice a fost evidentiata importanta si semnificatia Tainei Maslului. De asemenea a fost subliniat faptul ca Maslul nu poate înlocui Spovedania si nici tratamentul medical.
La final, credinciosii au fost unsi cu untdelemnul binecuvântat în cadrul oficiului liturgic, ziua încheindu-se cu o agapa generoasa pregatita de gospodinele parohiei si oferita oaspetilor.
Domnului sa-i fie marirea pentru toate binefacerile Sale!