„De-a lungul primei zile în care s-a desfasurat modulul al doilea din "Scoala ANIMAtorului", am avut bucuria de a-i avea în mijlocul nostru pe PS Virgil Bercea, Pr. Stefan Madarasi si Pr. Paul Popa, care au raspuns întrebarilor adresate de tinerii prezenti.
Dupa acest moment Adriana Ianus, vicepresedinte pentru sectorul tineri al Actiunii Catolice, Codruta Fernea secretar general al Actiunii Catolice si Celina Dumitru consilier national pentru sectorul de tineri al Actiunii Catolice, ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine. Seara s-a încheiat cu Adoratie Euharistica.
Cea de-a doua zi din Scoala ANIMAtorului a debutat cu prima sesiune, "Aplica ceea ce predici", sustinuta de Codruta Fernea.
În cadrul acesteia tinerii au "recapitulat" ceea ce s-a discutat la modulul anterior (Scoala ANIMAtorului I), au învatat lucruri noi despre dinamica de grup si conduita animatorului.
În cea de a doua sesiune, intitulata "creACTIV", Celina Dumitru, i-a ajutat pe participanti sa-si dezvolte creativitatea si sa gasesca motivatia fiecarui lucru pe care îl realizeaza, prin intermediul unui joc de rol.
"Cafeneaua tinerilor", cea de-a treia sesiune a zilei a fost moderata de Adriana Ianus, unde acestia au aflat lucruri noi despre Sinod, Episcopi si Papa prin intermediul întrebarilor si care mai apoi au fost dezbatute în grupuri mici.
În cursul dupa-amiezii Pr. Stefan Madarasi a celebrat Sfânta Liturghie alaturi de toti participantii la acest curs în Biserica Parohiala Greco-Catolica Baile "1 Mai" – Haieu.
Seara, a avut loc actiunea intitulata "ANIMAtorul are talent", o sesiune organizata în întregime de participanti, cu scopul de a experimenta modul cum se planifica o activitate cu tinerii "de la A la Z".
Momentul culminant al zilei a fost festivitatea de premiere, moment în care am sarbatorit si sfârsitul primei editii a "Scolii ANIMAtorului". Cu totii ne-am bucurat si îndulcit dintr-un tort de ciocolata delicios.
Ca un raspuns la întrebarile pe care tinerii din zilele noastre si le ridica referitor la sexualitate, am mai introdus în program o sesiune optionala în care tinerii au avut posibilitatea sa afle raspunsuri la întrebarile ridicate vizionând filmul realizat de Pam Stenzel "Sexul are un pret".
În ultima zi a cursului i-am multumit lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-am primit în viata noastra în cadrul liturghiei celebrata de Pr. Stefan Madarasi în Baile 1 Mai.
Ca orice scoala si "scoala" noastra s-a încheiat cu o evaluare, formala si informala, urmata de premierea în cadrul careia participantii au primit diplome.
Aducem pe aceasta cale multumirile noastre, ale tinerilor participanti, în primul rând Preasfintitului nostru Episcop Virgil care ne sustine, încurajeaza si vegheaza la cresterea noastra spirituala, Biroului Pastoral Eparhial pentru laici care ne-a ajutat financiar, formatorilor din cadrul Actiunii Catolice care au sustinut sesiunile de lucru ale cursurilor precum si tuturor celor care au oferit participantilor timpul si priceperea pentru organizarea acestui modul.
Va multumim tuturor si-L rugam pe Dumnezeu sa va rasplateasca.

Presedinte ASTRU Oradea