„Cea de-a XI-a editie a Zilei Voluntarului Caritas, „Împreuna pentru o lume mai buna„ a avut loc joi, 26 ianuarie 2017 în sala festiva a Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, în cadrul careia au fost premiati voluntarii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2016. Gazdele evenimentului au fost Denisa Here si Marcel Razvan Costea, voluntari Caritas Eparhial Oradea.
La eveniment au participat, alaturi de voluntari si invitatii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Olimpiu Todorean, vicar general, Florica Chereches, deputat, Ioana Florea, din partea ASCO.
Prin aceasta premiere am urmarit recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflati în baza noastra de date, 285 au fost voluntari activi totalizând un numar de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea în activitati si programe, 3 premii speciale si premiul “Voluntarul anului 2016” dupa cum urmeaza:

Premiul CANTINA SOCIALA
Cantina sociala este un serviciu social în cadrul careia voluntarii pe lânga servirea efectiva a beneficiarilor, acestia interactioneaza în mod direct cu beneficiarii. Într-un cadru familial, printr-o vorba buna si un zâmbet servesc prânzul beneficiarilor si la final fac curat în sala de mese.
Premiul s-a acordat voluntarului: Andrei Horgos.

Premiul DUSURI SOCIALE
Fiind o activitate mai delicata, unde trebuie rabdare si empatie, unde simtul nediscriminarii trebuie sa fie dezvoltat, voluntarii vin pregatiti cu dorinta de a le oferi cele necesare pentru igiena personale, cautând haina potrivita pentru fiecare beneficiar. Hainele sunt triate de catre voluntari în functie de sezon si acestea provin de la persoanele care fac fapte bune, donatorii nostri.
Premiul s-a acordat voluntarei: Viorica Florea.

Premiul ACTIVITATE CU COPIII DE LA IOANIS
La Ioanis se realizeaza diferite activitati cu copiii din sat. Prima voluntara de la Ioanis se implica activ si cu daruire în activitati, ajutând copiii la teme sau organizând diverse jocuri. De asemenea se implica si în serbarile si taberele organizate pentru copii. Este o prezenta activa si placuta în mijlocul copiilor, mereu cu zambetul pe buze, manifestând disponibilitate, responsabilitate si creativitate, punând mult suflet în ceea ce face.
Premiul s-a acordat voluntarei: Lidia Bogdan.

Premiul COLECTA DE PASTI
Ca si anii precedenti, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Pasti care s-a desfasurat în trei biserici din Oradea: Manastirea Maica Domnului, Biserica Sfântul Nicolae si Biserica Sfânta Treime, si în 2 magazine: Carrefour Era si Selgros. Au participat 32 de voluntari, realizând un total de 243 de ore de munca.
Premiul s-a acordat voluntarului: Marcel Razvan Costea.

Premiul CENTRUL DE ZI GABRIELE
În anul 2016 la centrul de zi s-au implicat foarte multi voluntari care au contribuit semnificativ în ceea ce priveste acordarea de sprijin pentru dezvoltarea personala a copilului. Toti voluntarii care au frecventat centrul si-au oferit disponibilitatea cu multa dragoste fata de acesti copii.
Premiul s-a acordat voluntarei: Victoria Gacsadi.

Premiul VACANTA DEDICATA VOLUNTARIATULUI
Ca elev, poti participa activitati de voluntariat si pe perioada vacantei de vara. Elevii participa activ la activitatile de la Cantina sociala pe parcursul verii. Atmosfera calduroasa de afara o regasim si în sufletele acestora, care întâmpina beneficiarii asociatiei cu multa deschidere.
Premiul s-a acordat voluntarei: Denisa Fersigan.

Premiul COLECTA DE CRACIUN
Colecta de Craciun este o activitate deja cunoscuta a asociatiei. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 9.000 de lei.
Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Munteanu.

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Ne mândrim cu echipa Prieteni pentru un zâmbet. Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie pâna în luna decembrie 2016, 423 de ore de voluntariat. Meseria lor e minunata: aduc zâmbete pe chipurile celor internati la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, în fiecare din cele trei vizite saptamânale pe care le realizeaza.
Premiul s-a acordat voluntarului: David Petrica.

Premiul BRADUL COPIILOR
În noua campanie Bradul Copiilor s-au implicat 29 de voluntari care au realizat 82 de ore de voluntariat. Au fost curajosi si au rezistat sa tina piept frigului din decembrie pentru a strânge fonduri pentru copiii din centrele de zi. Cu ajutorul lor, s-au strâns peste 3800 de lei în aceasta campanie.
Premiul s-a acordat voluntarei: Mihaela Rosca.

Premiul ADMINISTRATIV
Activitatea administrativa este foarte importanta pentru organizatia noastra. Peste 40 de voluntari ne-au ajutat în acest an la diverse activitati administrative.
Premiul s-a acordat voluntarei: Daniela Mihes.

Premiul pentru DISPONIBILITATE
Se acorda voluntarului care raspunde cu promptitudine solicitarilor asociatiei.
Premiul s-a acordat voluntarului: Paul Todorean.

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Acordat an de an, premiul pentru cel mai activ voluntar se acorda pentru numarul de ore prestate si numarul activitatilor în care s-a implicat.
Premiul s-a acordat voluntarei: Cristina Diaconescu.

Premiul special VACANTA DEDICATA VOLUNTARIATULUI
Acest premiu se acorda acelor voluntari care au oferit mai mult decât un pic din timpul lor: au organizat si participat la Tabara de vara pentru copiii din Centrele de zi. Le-au oferit o experienta noua copiilor si au avut ocazia de învata foarte multe, atât voluntarii cât si copiii care frecventeaza activitatile centrului de zi.
Premiul s-a acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor, Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.

Premiul special pentru PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI
Premiul se acorda pentru sprijinul acordat asociatiei noastre în promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.
Premiul s-a acordat voluntarei: Monica Fainarea.

Premiul VOLUNTARUL ANULUI
Pentru Asociatia Caritas Eparhial Oradea, toti voluntarii sunt valorosi, fiecare îsi are locul lui în asociatie. ,,Voluntarul anului” este un premiu care se acorda în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activitatilor, numarul de ore prestate si calitatea serviciilor oferite.
Premiul Voluntarul anului 2016 s-a acordat voluntarei: Ioana Georgiana Popa.

Evenimentul a fost presarat cu momente artistice sustinute de Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierlut, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Muresan, Bianca Iacob, Liana Popovits si Alexandra Malozsak, Sapir Barbu si Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle si Ionut Malita, Carla Maxim si Cristina Diaconescu.
Multumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, doamnei director Rodica Muresan, pentru ca ne-a gazduit evenimentul si în aceasta seara.
Felicitari tuturor voluntarilor si deosebite multumiri pentru tot ceea ce au facut pentru beneficiarii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea si pentru asociatie în 2016.

Presedinte