„Însuti Stapâne pazeste-i pe dânsii întru toate neosânditi. Si le da lor sa iubeasca bunacuviinta casei Tale, sa sada înaintea usilor locasului Tau celui sfânt, si sa aprinda lumina în cortul slavei Tale. Si sadeste-i pe dânsii în Biserica Ta cea sfânta ca pe un maslin plin de roada, aducând rod de dreptate”. (fragment din rugaciunea de hirotesire întru ipodiacon)

Joi, 20 decembrie 2012, în cadrul Sfintei Liturghii arhieresti savârsita în Capela Episcopiei de Lugoj, Prea Sfintia Sa Episcop Alexandru Mesian a acordat treapta ipodiaconatului tinerilor: Silviu Cunzet, Simion Chis, Horia Bursas, Razvan Chivulescu si Raimondo-Mario Rupp. Primii patru tineri enumerati, sunt studenti în anul IV la Facultatea de Teologie Greco-Catolica, departamentul Oradea din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, iar Raimondo a absolvit studiile teologice în anul 2003 la Blaj (nivel licenta) si 2005 la Oradea (nivel master).
Ritualul hirotesirii a debutat la începutul Sfintei Liturghii. Tinerii candidati au facut obisnuitele metanii în fata Episcopului Alexandru, dupa care prin impunerea mâinilor si rugaciune li s-a acordat treapta ipodiaconatului.
Dupa conferirea ipodiaconatului s-a continuat celebrarea Sfintei Liturghii, la care ecteniile au fost rostite de noii ipodiaconi, Razvan si Raimondo iar raspunsurile au fost date de ceilalti ipodiaconi. Alaturi de Prea Sfintitul Alexandru au concelebrat: mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General si pr. Cristian Chisvasi.
Prea Sfintitul Alexandru i-a felicitat pe tinerii neo-hirotesiti si i-a încredintat în acest An al Credintei, ocrotirii Prea Curatei Fecioare Maria. Le-a reamintit ca fac parte dintr-o Biserica martira care a dat marturie de credinta în Dumnezeu si Biserica Sa.
Dupa Sfânta Liturghie cei nou-hirotesiti l-au colindat pe Prea Sfintitul Alexandru.
Ipodiaconatul reprezinta una din treptele clericale minore. Acordarea acestor trepte face parte din itinerariul formativ spre slujirea împlinita a preotiei si are loc de regula în anul IV de teologie, ipodiaconii având ca misiune slujirea altarului, a episcopului si preotilor în celebrarea liturgica.