„Campania „Saptamâna casatoriei” s-a deschis oficial în amfiteatrul Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” Oradea în ziua de luni, la orele 17.00.
La organizarea campaniei, ce a avut loc în perioada 7-15 februarie au colaborat Primaria Municipiului Oradea, Inspectoratul Scolar al Judetului Bihor, Inspectoratul de Politie, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”, Administratia Sociala Comunitara Oradea si Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, Oradea.
Prelegerile prezentate au subliniat importanta instituirii Tainei Casatoriei, valoarea acesteia în dezvoltarea comunitatii, în mod special în eliminarea efectului negativ asupra cresterii si educarii copiilor, proveniti din cuplurile nelegalizate, concubinaj si din familii dezorganizate.
Tema principala „Casatoria nu-i un mar din care sa musti si apoi sa-l arunci” a fost prezentata de catre doamna ing. Miorita Sateanu.
Datele statistice privind fenomenul demografic din judetul Bihor au fost subliniate de catre Olimpia Posan, reprezentanta Serviciului de Stare Civila din cadrul Primariei Oradea.
Tema „Casatoria – abordari literare si aforisme” a fost prezentata si ilustrata, cu imagini inedite, de Delia Pantea si Doina Rusneac, bibliotecarele Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai”.
O prezentare foarte importanta privind cele mai recente publicatii si lansari de carte pe tema „Casatoria si indisolubilitatea ei” a fost oferita de catre pr. dr. Mihai Tegzes – preot în cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica. Prin scurtele recenzii ale cartilor prezentate a reusit sa scoata în evidenta valoarea întemeierii familiei, bazata pe credinta si iubirea partenerilor cuplului, în fata Sfântului Altar.
Întâlnirea, la care au fost prezente si diferite organizatii neguvernamentale, s-a încheiat cu prezentarea unor cântece si cu recitarea unor poezii de catre prof. Maria Matei si Doina Iliescu din comuna Bulz, si Ileana Bodi din partea organizatorilor.