„În cadrul Rugaciunii „Agelus”, de ieri 15 octombrie, Sfântul Parinte Papa Francisc a anuntat convocarea unei Adunari Speciale a Sinodului Episcopilor pentru regiunea Panamazoniana. În continuare cuvântul Sfântului Parinte:

Iubiti frati si surori,
La sfârsitul acestei celebrari, va salut cordial pe voi toti, care din diferite tari ati venit pentru a aduce omagiu noilor sfinti. Un gând special se îndreapta în mod deosebit spre delegatiile oficiale din Brazilia, Franta, Italia, Mexic, Ordinul de Malta si Spania. Exemplul si mijlocirea acestor luminosi martori ai Evangheliei sa ne însoteasca pe drumul nostru si sa ne ajute sa promovam mereu raporturi fraterne si solidare, pentru binele Bisericii si al societatii.
Primind dorinta câtorva Conferinte Episcopale din America Latina, precum si glasul mai multor pastori si credinciosi din alte parti ale lumii, am decis sa convoc o Adunare Speciala a Sinodului Episcopilor pentru regiunea Panamazoniana, care va avea loc la Roma în luna octombrie 2019. Scopul principal al acestei convocari este de a gasi noi cai pentru evanghelizarea acelei portiuni a poporului lui Dumnezeu, în special a indigenilor, adesea uitati si fara perspectiva unui viitor senin, si din cauza crizei din padurea amazoniana, plamân de importanta capitala pentru planeta noastra. Noii sfinti sa mijloceasca pentru acest eveniment eclezial, pentru ca, respectând frumusetea creatiei, toate popoarele de pe pamânt sa-l laude pe Dumnezeu, Domn al universului, si luminati de El sa parcurga drumuri de dreptate si de pace.
Amintesc si faptul ca poimâine va fi Ziua refuzarii mizeriei. Mizeria nu este o fatalitate: are cauze care trebuie recunoscute si înlaturate, pentru a onora demnitatea atâtor frati si surori, dupa exemplul sfintilor.
Si acum ne îndreptam în rugaciune spre Fecioara Maria.
Angelus Domini…