„Sâmbata, 09 septembrie 2017 înaintea începerii noului an scolar, copiii Protopopiatului Marghita, jud. Bihor, au organizat o excursie de o zi la Pestera Ursilor din localitatea Chiscau, judetul Bihor.
Excursia a fost organizata de catre teologul Florin Bogdanel Timos, responsabilul cu pastoratia tinerilor din Protopopiatul Marghita, care a fost însotit de catre parintele Alexandru Fit, preotul greco-catolic din Bocsa si parintele Gheorghe Cioara.

Dupa ce au vizitat pestera, a fost vizitata Parohia Sfintii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore si Ioan” din Municipiul Beius unde au vizitat „Oratoriul”, au servit prânzul si s-au bucurat în continuare de joaca. Partea administrativa si primirea grupului de copii a fost coordonata cu atentie de catre Parintele protopop de Beius, Zima Zorel, ajutat de cantorul Mândrut Ferencz.
Dupa servirea mesei, Parintele Fit Alexandru a continuat diverse jocuri distractive cu tinerii pe terenul din curtea bisericii. Activitatea s-a încheiat în biserica cu un cuvânt de învatatura tinut de catre Parintele Alexandru, despre „Fidelitatea lui Hristos” sub obladuirea Sfintei Fecioare Maria care, asa cum spunea Papa Francisc într-un mesaj „este mama Milostivirii este întotdeauna aproape si îi ajuta pe fiii sai care se afla în pericol, iar în zilele noastre sunt atât de multe persoane care sufera discriminari si persecutii”.
La sfârsit au fost intonate pricesne adresate Sfintei Fecioare de catre elevii Ghyula Narcisc din Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Ghenetea si elevul Heghyesi Mark din parohia „Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigore si Ioan” din Parohia Beius.
Aduc multumiri pe aceasta cale Pr. Fit Alexandru, Pr. Cioara Gheorghe, Fratelui Bogdanel, Biroului Pastoral al Eparhiei de Oradea care au ajutat financiar aceasta activitate.