„Sub inspirata lozinca: „Jocul este întelepeciunea copilariei”, Oratoriul Maria Imaculata din Oradea a organizat programul „Scoala de vara 2017 – EDU&CARE” în perioada 17-28 iulie cu un flux de peste 50 de copii dornici de a-si petrece timpul împreuna.
Activitatile zilnice s-au desfasurat pe teme propri în urmatoarea ordine: cultura cu scriitorul de renume Ioan F. Pop, sport cu doamna profesor Lect. univ. dr. Dana Cristea, mâini dibace cu învatatoarele Lia Sipos, Krisztina Ursu si Lorenia Nedeianu, pictura cu doamna profesor Alina Broizan, sanatate si dans cu Cristina Mihaltan, cercetasie cu David Popescu, muzica cu Ovidiu Lazar, o zi de baie la Strand Venus în Baile 1 Mai, moment în care multumim d-lui Alin Vandici pentru atentia acordata, iar în încheiere un moment de spiritualitate în care ne-am oferit lui Isus multumind pentru darul prieteniei, urmat de premierea copiilor si petrecerea finala mult asteptata de acestia. Pe file de poveste si buna dispozitie am însusit mesajul marelui Ion Creanga care descrie, cred, cel mai plastic legatura dintre copil si rostul existentei sale – Daca-i copil, sa se joace – oferind cu generozitate momente de distractie prin muzica, dans si jocuri atât copiilor cât si parintilor care au cutezat sa stearga praful timpului de pe frumoasele amintiri ale copilariei si sa se alature noua în aceste momente.
Multumim colaboratorilor nostri: Episcopia Greco Catolica de Oradea, Parohiei „Sfântul Nicolae”, Biroului Pastoral si nu în ultimul rând conducerii Liceului Teologic „Iuliu Maniu” care, prin generozitatea caracteristica, a facut posibila desfasurarea acestui program oferind spatiile necesare activitatilor.
La buna desfasurare au participat: parintele Traian Dobrata împreuna cu diaconul Gabriel Beita si grupul de animatori al Oratoriului: teologul Radu Bala, Andreea, Mariuca, Stefania si Alin care prin entuziasmul caracteristic si spiritul tânar au condus cu perspicacitate fiecare activitate.
Salutam cu prietenie copiii dar mai ales parintii care ne-au oferit în grija ceea ce au ei mai de pret!
La o frumoasa revedere anul viitor, pâna atunci: VACANTA PLACUTA!