„În perioada 19-23 iulie a.c., Biroul Pastoral Eparhial pentru laici în colaborare cu asociatia italiana „Hope – Formare, spectacole si evenimente în slujba Bisericii” organizeaza în Haieu – „Baile 1 Mai” un workshop muzical pentru tinerele talente din tara noastra.
La eveniment sunt asteptati sa participe tineri din toata tara pentru a se bucura de noi experiente muzicale si spirituale , cât si de a se (re)descoperi pe ei însisi. Ovidiu Lazar, responsabilul departamentului artistic al Biroului Pastoral din Oradea, împreuna cu un grup de profesori italieni cu o vasta experienta în domeniul muzical si artistic se vor ocupa de formarea tinerelor talente: Mauro Labellarte (Bologna), Claudio Apricena si Andrea Piccirillo (Torino), Luca Bonaffini (Roma), Francesco Morettini (Terni) si Domenico Arcieri (Bisceglie).
Cursul de formare doreste sa încurajeze tinerii sa îsi dezvolte propriul talent, sa cânte ceea ce ei considera a fi oportun si inovativ, potrivit totodata valorilor morale si crestine. Programul este bogat în activitati si ateliere de lucru si îsi propune sa îi ajute pe tineri sa beneficieze de o formare antropologica crestina.
Speram ca aceasta experienta sa fie atât pentru cei care participa cât si pentru formatori un moment de îmbogatire spirituala, culturala si artistica!