„Sâmbata, 3 iunie, în incinta Liceului „Don Orione” din Oradea a avut loc a IX-a editie a „Zilei eparhiale a copiilor”. Au participat peste 1000 de copii din judetele Bihor, Salaj, Satu Mare si Arad. Înca de la început s-au unit în rugaciune prin Sfânta Liturghie alaturi de PS Virgil Bercea, împreuna cu preotii si voluntarii prezenti, sositi din 10 protopopiate.
Dupa Liturghie copii au fost îndemnati de catre prezentatorii întâlnirii, Carla Maxim si Ovidiu Lazar, sa asculte sfatul Preasfintitului care spune: „schimbându-ne pe noi în bine, prindem aripi, iar apoi schimbam lumea”. Au fost premiati elevii Andrei Gui pentru desenul reprezentativ de pe tricouri si Mario Tatar pentru desenul de pe diplome.
Dupa prânzul luat împreuna, au fost câteva momente artistice si câteva dansuri recreative pentru a pregati atmosfera pentru mult asteptata întrecere cu jocuri, care au fost pregatite si coordonate de animatori din diverse grupuri si parohii din Oradea.
Entuziasmul copiilor si dorinta de a fi cei mai buni la jocurile pregatite s-a simtit înca dinainte de începerea jocurilor, ei fiind nerabdatori si plini de energie. Toate grupurile au participat la toate jocurile, cei mici fiind bucurosi si recunoscatori pentru ca s-au putut simti bine împreuna, au lucrat în echipa, fiecare contribuind, fiecare stiind ca este important pentru echipa.
Dupa jocuri s-a revenit în sala de sport a Liceului, unde s-au propus momente artistice, primul fiind un moment de dans Hip-hop, fiind urmat de momente vocale si câteva dansuri. Încheierea momentelor artistice a fost facuta de catre prezentatori care au pregatit piesa „Visator” de la Randi, pe care au cântat-o la unison cu toti copiii.
Dupa premierea pe care fiecare a asteptat-o cu sufletul la gura, copiii au fost rasplatiti cu o înghetata numai potrivita vremii toride de afara.
Multumiri gazdelor: parintelui Florian, parintelui Mihai, fratelui Nicu, fratelui Mihai pentru implicare si disponibilitate, colegilor de la Biroul Pastoral: Pr. Marius, Laura, Dorin, Ovidiu si Francesca. Multumim animatorilor de la Don Orione si Sântandrei, ASTRU, grupului „Allegria”, grupului Dominic Savio, în mod special pentru animarea Liturghiei, Liceului Greco-Catolic, Colegiului „Sfânta Familie”, Seminarului Greco-Catolic si în special parintelui rector Anton Cioba care s-a ocupat de bunul mers al Sfintei Liturghii, parintelui Vicar cu preotii, Antoniu Chifor, parintelui Vicar General, Olimpiu Todorean, care a sustinut desfasurarea întregii întâlnirii. Multumiri si Fratilor Hadade, Depozitului de tricouri, Selgros si Directiei de dezvoltare si implementare proiecte (DDIP), Bihor, pentru tot ajutorul.