„În perioada 26-27 martie 2017, Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea a participat la un schimb de experienta cu Biroul Pastoral pentru Tineret al Arhiepiscopiei din Viena.
Întâlnirea a fost bine-venita, oferind ocazia de a se împartasi din propria experienta, conturând noi provocari.
Parintele Paul Popa, responsabil al Biroului Pastoral din Oradea, a prezentat experientele din anii trecuti si a descris proiectele de viitor. El a fost ajutat de catre ceilalti participanti ai delegatiei din România: parintele Marius Obreja si tinerii Dorin Stefanut si Ovidiu Lazar. La fel Fartthofer Dominik care este responsabil si Andreas Musich care este secretar al Biroului Pastoral din Viena au împartasit din propria lor experienta, ca într-un final sa se contureze niste obiective comune în realizarea unor proiecte. Între acestea, cei din Viena s-au aratat în mod special doritori sa se implice în Cursul de Formare pentru Tineret prin intermediul Muzicii. Acestia au subliniat faptul ca evanghelizarea prin muzica este de natura sa coopteze multi tineri, oferindu-le alternative crestine constructive în petrecerea timpului liber.
Astfel, reprezentantii Biroului Pastoral din Viena si-au aratat interesul de a trimite tineri din Austria care sa participe la aceste cursuri de formare care se vor desfasura în România. Deja am fost invitati sa participam la sfârsitul acestei saptamâni, în data de 1 aprilie la Întâlnirea Arhidiecezana a celor din Viena unde Ovidiu va avea un moment artistic în cadrul acestui eveniment. Pe lânga acest aspect, deloc neglijabil, responsabilii cu pastoratia din Viena doresc sa vina în România pentru a ne cunoaste mai bine si a putea dezvolta astfel si alte colaborari, împartasind valorile Bisericii noastre.
Multumim pe aceasta cale domnului Ipodiacon, Magistrul Eugen Clintoc, cel care a mijlocit cu multa buna-vointa astfel încât aceasta întâlnire sa se realizeze. Multumim Bunului Dumnezeu pentru ca ne da putere sa desfasuram aceasta munca, de natura a ajuta tinerii nostri sa se dezvolte într-un mod constructiv, devenind protagonisti.