„În Adoratia Euharistica ne apropiem de Cristos în tacere si reculegere interioara; ne deschidem sufletul cu umilinta si pietate pentru ca viata noastra de credinta, sufocata de ritmul ametitor al lumii în care traim, sa fie regenerata, contemplând în rugaciune viata lui Cristos, care ni se daruieste în fiecare zi în Sfânta Euharistie.
Dupa-amiaza de vineri 17 martie a fost un timp de mare har în care studentii Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Vasile, Grigorie si Ioan” din Oradea s-au adunat în jurul lui Isus Euharisticul din Capela Seminarului, împreuna cu Preasfintia Sa Virgil, avându-l alaturi pe parintele rector Anton Cioba si pe parintii spirituali, petrecând un timp sfânt cu Isus, meditând la Taina Sfintei Preotii.
În meditatia pe care a prezentat-o, Preasfintia Sa Virgil a cerut Spiritului Sfânt „sa inunde inimile noastre cu darul umilintei si al simplitatii ca astfel sa devenim prietenii lui Isus, carora el le-a încredintat misiunea de a transmite lumii iubirea si îndurarea sa”. Preasfintia Sa ne-a îndemnat sa îi facem loc lui Cristos în fiinta noastra pentru ca, refacuti prin dragostea sa, sa putem sa ne vindecam pe noi si lumea care ne înconjoara, pe parintii, fratii, prietenii si pe toti oamenii, de rana egoismului si a urii. În chip deosebit sa ne oferim lui Dumnezeu cu tot elenul si disponibilitatea tineretii noastre pentru ca în noi si prin noi El sa binecuvânteze si sa reverse asupra tuturor seminaristilor si tinerilor din lumea întreaga harul si darurile sale.
Dupa momentele de Adoratie Euharistica a urmat Sfânta Liturghie a Sfântului Grigorie Dialogul la finalul careia Preasfintitul Virgil a oferit seminaristilor si formatorilor medalia jubiliara, ca semn de aleasa pretuire.
Evenimentul s-a desfasurat sub egida Jubileu 225 – încadrându-se în actiunile ocazionate de Jubileul aniversar al celor 225 de ani de existenta a Seminarului nostru.
Multumim lui Dumnezeu pentru toti acesti ani si îl rugam în continuare sa ocroteasca Seminarul nostru si întreaga Eparhie!