„Vineri, 24 februarie, copiii din Beius au avut ocazia de a participa la un Carnaval al Primaverii organizat de Asociatia „Ave Miriam” în parteneriat cu Protopopiatul Greco-Catolic Beius în oratoriul „Colt de Rai”.
Carnavalul a avut loc în Sala „Episcop Ioan Suciu” al oratoriului „Colt de Rai” de pe lânga Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” Beius. Acest centru primeste cu bratele deschise copiii, nu doar din Parohie, ci si din oras, indiferent de apartenenta confesionala, copii dornici de a petrece clipe de prietenie, joc si creativitate într-un anturaj placut crestin sub supravegherea coordonatoarei prof. Zima Carmen.
Nostalgici dupa mângâierea calda a razelor primavaratice de soare, copiii au invitat doamna Iarna sa se retraga pentru a-i face loc primaverii luminate. La momentul festiv au participat invitati din oras si chiar din vecinatati (Pocola si Stei) costumati si zâmbitori. În cuvântul de deschidere, parintele Zorel (presedinte al asociatiei si paroh al acestei parohii care sustine oratoriul) a îndemnat copii, ca dincolo de ramasul-bun al Iernii si invitarea Primaverii sa se sârguiasca, în acest timp de Post, a lasa în urma raul si a fi cuminti si facatori de bine, înflorind ei însisi ca florile de primavara. Prezentarea costumatiilor a fost întrerupta de vizita unui schior ratacit, în cautarea Stânei de Vale, care dupa primirea indicatiilor necesare a promis ca va duce Iarna cu sine. Plini de elan, participantii au trecut probele riguroase sub privirile atente ale juriului, apoi au primit cu bucurie mult asteptatele diplome si surprize, printre care si o carte colorata cu relatari biblice.
Printre momentele de distractie, gustari si dans, ce au încheiat întâmpinarea Primaverii, s-au înfiripat nu doar sperantele unor zile însorite si naturi înflorite, ci si prietenii ca într-un colt de Rai.