„În zilele trecute conducerea Elemozineriei Apostolice a vizitat la indicatia Sfântului Parinte Papa Francisc, zonele afectate de cutremur din Italia, pentru a cumpara de la micii comercianti din zona diferite produse alimentare traditionale, din zonele devastate de cutremur.
Astfel au fost individualizati diferiti agricultori si producatori, de comun acord cu episcopii zonelor afectate, Elemozineria Apostolica cumparând o mare cantitate din produsele lor, la indicatia Sfântului Parinte ca un semn de încurajament în a continua în activitatea lor.
Un gest care nu face altceva decât sa urmeze linia Magisterului Bisericii care aminteste mereu ca: „atunci când nu se plateste pâinea, se pierde demnitatea”. Toate produsele cumparate au fost imediat distribuite diferitelor centre caritabile din Roma, pentru a fi pregatite din ele mâncarea zilnica pentru persoanele sarace si fara adapost.
De un timp si în magazinul Annona din Vatican, rezervat pentru persoanele care lucreaza acolo, se pot gasi produse traditionale din zonele atinse de cutremur, contribuind astfel la sustinerea economiei din acea partea a Italiei, aflata în dificultate.