„Într-un mesaj publicat joi, 2 februarie 2017, pe pagina oficiala de facebook a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, se adreseaza credinciosilor, persoanelor care protesteaza pe strazi, precum si autoritatilor Statului Român, referindu-se la evenimentele din ultimele zile din tara noastra.

Urmaresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din tara noastra. În spatiul public au reaparut frecvent cuvintele „minciuna”, „coruptie”, smecherie”, iar gândul m-a dus imediat la ce am spus dupa tragedia de la Colectiv: „Noi înghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria, si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri… . N-am facut mare lucru pâna acum ca sa schimbam ceva – nu numai noi, Biserica, dar toata lumea: si voi, si noi, toti -, ca nu am protestat atunci când am întâlnit si minciuna si coruptia si neglijenta, indiferenta. Caci acestea, la un moment dat, pot fi criminale”.
În aceste zile de tensiune, Actiunea Catolica din România a lansat o invitatie la rugaciune pentru tara, initiativa pe care am aprobat-o si pe care o sustin. Va îndemn, asadar, sa va rugati pentru poporul nostru si pentru binele societatii românesti.
Cu tot respectul, îi rog pe cei care protesteaza pe strazi sa o faca în mod pasnic; iar pe cei din partidele politice si din institutiile Statului îi rog sa se gândeasca numai la binele poporului nostru si la viitorul tarii, aducându-si aminte totodata de cuvântul Mântuitorului: „Fericiti facatorii de pace!” (Mt 5,9).
Dumnezeu sa binecuvânteze România si poporul român!

Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti

Bucuresti, 2 februarie 2017

Sursa: http://angelus.com.ro