„În dupa amiaza zilei de 14 decembrie au avut loc Reculegeri spirituale pentru adulti organizate de Biroul pastoral eparhial pentru laici (departamentul adulti) la Seminarul Greco-Catolic “Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea. Au participat laici din Asociatia generala a românilor uniti, greco-catolici (AGRU), “Reuniunea Mariana”, Grupul de familii, Tertiarii Franciscani si Asociatia “Viata ascendenta”, de la diferite parohii din Oradea.
Programul a debutat cu Sfantul Rozar si Litania Lauretana, continuând cu Sf. Liturghie în Capela Seminarului celebrata de Pr. Paul Popa si de Pr. Coriolan C. Muresan de la Biroul Pastoral.
A urmat în Aula Magna conferinta spirituala ”Sa-l primim pe Isus Cristos în inimile noastre” propusa de Pr. Coriolan C. Muresan pe tema imnurilor Magnificat (Lc 1,46-55), Benedictus (Lc 1,68-69) si Nunc Dimittis (Lc 2,29-32). S-au subliniat cateva caracteristici comune ale celor trei imnuri din primele doua capitole ale evanghelistului Luca: bucuria motivata de împlinirea promisiunilor si profetiilor mesianice, acceptarea deplina a planului de mântuire al lui Dumnezeu pentru umanitate, eliberarea autentica din sclavia tenebrelor, triumful adevaratei dreptati.
Cele 3 imnuri îi ajuta astazi pe toti crestinii sa inteleaga bucuria primirii lui Cristos in inimile fiecaruia, acceptând planul de mântuire, de eliberare, de pace si de dreptate pe care Dumnezeu îl are pentru umanitate. Istoria lumii s-a schimbat radical, tenebrele nu mai au cu adevarat putere asupra noastra, vechile profetii mesianice s-au împlinit si toti crestinii sunt chemati sa devina servi fideli si autentici care abandoneaza aparenta de bucurie data de ce este material si accepta în mod sincer si deplin primatul si centralitatea lui Dumnezeu în propria viata. Toti cei care doresc sa fie cu adevarat liberi trebuie sa schimbe ceva în propria existenta, sa spuna un „da” sincer si ferm lui Dumnezeu si sa se lase cuprinsi de iubirea Sa plina de îndurare.
George Sârca si Paula Mates de la Colegiul „Sfânta Familie” au sustinut, dupa conferinta spirituala, un scurt recital artistic care i-a impresionat profund pe toti cei prezenti.
Programul s-a încheiat cu o agapa fraterna în sala Ioan Paul al II-lea, moment în care s-au cântat numeroase colinde traditionale românesti.