„Marti 31 ianuarie 2017, la Institutul Catolic din Paris a avut loc conferinta ”Despre divort, desfacerea legaturii si recasatorire în Bisericile Orientale” sustinuta de Pr. Cristian Crisan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române în capitala Frantei si Judecator la Tribunalul de Prima Instanta al Arhiepiscopiei de Paris. Conferinta Pr. Crisan a avut loc în cadrul Sesiunii de formare permanenta a personalului Tribunalelor ecleziastice din Franta, organizata de catre Facultatea de Drept Canonic din cadrul Institutului Catolic din Paris.

Expunerea a debutat prin trasarea câtorva repere legate de viziunea Bisericii primare asupra divortului si a persoanelor recasatorite, continuând cu prezentarea conceptelor cheie, de la ”iconomie ecleziastica” pâna la „statutul eclezial al crestinilor orientali recasatoriti”. În continuare, au fost prezentate doua momente istorice corelate temei abordate, respectiv „Cea de-a doua nunta în documentele Conciliului Tridentin”, precum si „Disciplina Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica referitoare la indisolubilitatea casatoriei”.

La conferinta, pe lânga numerosii studenti în frunte cu prof. Ludovic Lanto, Decanul Facultatii de Drept Canonic al Institutului Catolic din Paris, au fost prezenti reprezentanti ai Arhiepiscopiei Parisului si ai Conferintei Episcopale Franceze, precum si trimisi din partea Tribunalelor ecleziastice din întreaga Franta.

Sursa: http://www.e-communio.ro