„Celebrarile prezidate de papa Francisc în perioada liturgica a solemnitatii Nasterii Domnului pot fi urmarite în direct la Radio Vatican, iar cele din noaptea si ziua de Craciun, la TVR.
Noaptea de Craciun
Astfel, sâmbata, 24 decembrie 2016, slujba din Noaptea de Craciun este prezidata de papa Francisc în bazilica San Pietro începând cu ora Romei 21.30. Celebrarea euharistica este precedata de stravechea cântare ”Kalenda”. Ritul sacru poate fi urmarit în direct de pe pagina noastra internet, ro.radiovaticana.va, facând click pe bannerul ”Transmisiune video”. În acelasi timp, slujba papei Francisc din Noapte de Craciun este transmisa în direct de TVR2 si TVR HD, începând cu ora României 22.30, în cadrul emisiunii Credo.
Solemnitatea Nasterii Domnului
Duminica, 25 decembrie 2016, în solemnitatea Nasterii Domnului, papa Francisc adreseaza la ora 12.00, ”Urbi et Orbi”, orasului si lumii, traditionalul sau mesaj de Craciun si binecuvântarea apostolica, însotita de indulgenta plenara. Ceremonia de la balconul central al bazilicii vaticane poate fi urmarita în direct pe pagina noastra de internet, accesând bannerul ”Transmisiune video”, dar si la TVR si TVR HD, începând cu ora României 12.30, în cadrul emisiunii Credo.
Sâmbata, 31 decembrie 2016, vespere si ”Te Deum”
Sâmbata, 31 decembrie 2016, la ora 17.00, în bazilica Sfântul Petru, papa Francisc celebreaza primele Vespere la solemnitatea Sfintei Fecioare Maria, Nascatoare de Dumnezeu. Celebrarea este urmata de expunerea Preasfântului Sacrament al Euharistiei, traditionala cântare a imnului ”Te Deum”, la încheierea anului civil, si Binecuvântarea euharistica. Ritul sacru poate fi urmarit în direct de pe pagina noastra internet, ro.radiovaticana.va, facând click pe bannerul ”Transmisiune video”.
Duminica, 1 ianuarie 2017, Ziua mondiala a pacii
Duminica, 1 ianuarie 2017, solemnitatea Sfintei Fecioare Maria, Nascatoare de Dumnezeu, si octava solemnitatii Nasterii Domnului, papa Francisc celebreaza Sfânta Liturghie la ora 10.00 în bazilica San Pietro. Prin traditie, Biserica catolica marcheaza în prima zi a noului an calendaristic si Ziua mondiala a pacii, care în acest an a ajuns la cea de-a 50-a editie si are ca tema ”Nonviolenta, stilul unei politici pentru pace”. În aceeasi zi, la ora 12.00, Sfântul Parinte recita rugaciunea ”Angelus” de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic împreuna cu credinciosii care vin în Piata San Pietro.
Epifania Domnului, 6 ianuarie 2017
Vineri, 6 ianuarie 2017, solemnitatea Epifaniei Domnului, papa Francisc prezideaza Sfânta Liturghie în bazilica San Pietro la ora 10.00. Asemenea ceremoniilor din seara de Anul Nou si din prima zi a anului, ritul sacru din solemnitatea Epifaniei Domnului poate fi urmarit în direct de pe pagina noastra internet, ro.radiovaticana.va, facând click pe bannerul ”Transmisiune video”.

Sursa: http://ro.radiovaticana.va