„Cu ajutorul Domnului, azi în sfânta zi de marti 6 decembrie, am sarbatorit Hramul Bisericii noastre Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din Alicante, Spania. Sfântul Nicolae a fost prezent fizic, în chipul relicvei Sfântului, care a fost adorata, venerata si binecuvântata de toti cei prezenti în sânul Bisericii.
Am avut privilegiul de o zi însorita, dupa ce, pe tot parcursul noptii a plouat, însa ziua praznuirii Sfântului Nicolae a adus cu sine si lumina soarelui, si odata cu ea, si crestinii români în Biserica noastra. Bucuria a fost într-o continua ascendenta, deoarece am avut parte de vizite alese, precum ministrul plenipotentiar, seful oficiului consular de la Castellon de la Plana, domnul Dragos Tigau, mai apoi, marii interpreti de muzica folclorica, domnul Adrian Baciu si domnul Irinel Popa, care, venit tocmai din România, spunea: „ca se simte ca si acasa”, dupa ce ne-a interpretat, cu multa daruire, câteva colinde strabune.
Dupa terminarea Sfintei Liturghii, încununata cu binecuvântarea oferita de Parintele Radu Bokor cu relicva Sfântului Nicolae, au fost unsi cu untdelemn toti credinciosii prezenti, dupa care toti copii au primit, binemeritatul cadou de la Sfântul Nicolae.
Dupa care, cu totii au fost invitati sa participe la o agapa frateasca. Toti cei prezenti s-au bucurat împreuna, atât de bucuria copiilor care-si deschideau cadourile cu mare veselie, cât si de faptul ca, au reusit sa se uneasca cu totii în Hristos, prin Praznuirea Sfântului Nicolae.