„În 2013 Papa Francisc anunta temele pentru urmatoarele trei Zile Mondiale ale Tineretului, culminând cu editia internationala de la Cracovia. Astazi au fost anuntate temele pentru urmatorii trei ani, culminând cu editia internationala din Panama. Astfel în 2017, cea de-a 32-a editie a ZMT va avea tema „Cel Atotputernic mi-a facut lucruri mari” (Luca 1,49); în 2018, editia a 33-a va avea tema „Nu te teme, Marie, pentru ca ai aflat har la Dumnezeu” (Luca 1,30); iar în 2019, când tineri din toata lumea se vor strânge în Panama, pentru editia a 34-a a ZMT, tema va fi „Iata, slujitoarea Domnului: fie mie dupa cuvântul tau” (Luca 1,38).
Temele vor sa constituie un drum de pregatire pentru editia internationala, în continuarea reflectiilor din 2014-2016, când în centrul au fost Fericirile. „Dupa cum stim, Maria este cea pe care toate generatiile o vor numi fericita (cf. Luca 1,49)”, se spune în comunicatul dat astazi, 22 noiembrie, de Dicasterul pentru Laici, Familie si Viata. „În discursul pregatit pentru voluntarii de la ZMT Cracovia, Papa Francisc vorbea despre atitudinea mamei lui Isus si o descria ca model de imitat. În discursul liber tinut cu acea ocazie, Sfântul Parinte i-a invitat pe tineri sa aiba amintirea trecutului, curajul prezentului si sa aiba speranta pentru viitor.”
„Cele trei teme anuntate doresc sa dea un ton marian evident calatoriei spirituale din urmatoarele trei editii a ZMT. În acelasi timp ofera o imagine a tinerilor într-o calatorie între trecut (2017), prezent (2018) si viitor (2019), însufletita de cele trei virtuti teologice: credinta, iubirea si speranta. Aceasta cale propusa tinerilor poate fi vazuta si în armonie cu reflectia încredintata de Papa Francisc urmatorului Sinod al Episcopilor (care va avea ca tema): Tinerii, credinta si discernamântul vocational”, mai citim în comunicatul amintit.

Sursa: http://www.catholica.ro