„În aceste zile sunt în desfasurare lucrarile întâlnirii interreligioase „Sete de pace. Religii si culturi în dialog”, promovata de Comunitatea „Sant’Egidio”, care are loc la Assisi în Italia în perioada 18-20 septembrie si la care participa reprezentanti ai Bisericilor si religiilor lumii dintre care îî amintim pe Sfântul Parinte Papa Francisc, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Excelenta Sa Justin Welby – Arhiepiscop de Canterbury, Sanctitatea Sa Efrem al II-lea – Patriarhul siro-ortodox al Antiohiei, Capul suprem al scolii Tendai (Japonia) si multi altii.
Din România vor lua cuvântul: Preasfintia Sa Virgil Bercea – Episcop al Eparhiei de Oradea Mare, reprezentant al Bisericii Catolice din România, Înalt Preasfintia Sa Serafim – Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, si Înalt Preasfintia Sa Ioan – Mitropolitul Banatului, reprezentanti ai Patriarhiei Ortodoxe Române.
Preasfintia Sa Virgil Bercea va avea astazi o interventie la Palatul Monte Frumentario, în cadrul lucrarilor dezbaterii „Religiile si saracii”, moderate de catre Excelentei Sale Matteo Zuppi.
De asemenea, vor interveni în cadrul sesiunilor si sase detinatori ai Premiului Nobel pentru Pace: Mairead Maguire – Premiul Nobel pentru pace în 1976; Lech Walesa – Premiul Nobel pentru pace în 1983; Jody Williams – Premiul Nobel pentru pace în 1997; Tawakkul Karman – Premiul Nobel pentru pace în 2011; Hassine Abassi si Amer Meherzi – Premiul Nobel pentru pace în 2015.