„Pr. Gabriele Amorth a fost unul dintre exorcistii cei mai faimosi din lume. Preotul din Familia Paulina, din Dieceza de Roma, a decedat sâmbata, 17 septembrie 2016, la vârsta de 91 de ani, dupa ce s-a recuperat de câteva saptamâni în urma unor complicatii pulmonare, la spitalul Fundatiei Santa Lucia din capitala Italiei.
Nascut la Modena în 1 mai 1925, pr. Amorth a intrat în Casa Mama a Societatii Sf. Paul la Alba, în 25 august 1947, la cinci ani de la întâlnirea cu fondatorul acesteia, Fericitul don Giacomo Alberione, si a fost hirotonit preot la Roma în ianuarie 1951. În 1985 a fost numit exorcist al Diecezei de Roma, de catre Cardinalul Ugo Poletti, rol care l-a facut celebru în întreaga lume si datorita caruia a ajuns sa colaboreze cu diversi medici si psihiatri italieni si straini. S-a format la scoala pr. Candido Amantini, care timp de multi ani a fost exorcistul cu cea mai mare autoritate al Romei.
Unele ziare au raportat ca pr. Amorth ar fi efectuat circa 70.000 de exorcisme între anii 1986 si 2007. El însusi, într-un interviu dat în anul 2000 pentru periodicul britanic Sunday Telegraph, a vorbit despre peste 50.000 de interventii realizate, explicând ca multe dintre ele au durat doar câteva minute, altele în schimb mai multe ore. De cele mai multe ori, a explicat el, a avut de-a face în general cu „tulburari” demonice sau boli mintale, în timp ce a afirmat ca s-a gasit în fata la adevarate posedari demonice în maxim o suta de cazuri. Avea circa 600 de cereri de exorcism pe zi.
„Eu sa ma tem de satana? El trebuie sa se teama de mine: eu actionez în numele Domnului lumii. Pe când el este doar un imitator al lui Dumnezeu” ramâne una dintre afirmatiile lui cele mai celebre. Despre activitatea sa, pr. Amorth a vorbit pe larg în carti si în emisiunile de radio si televiziune la care a colaborat. Între diferitele lui calitati se numara si aceea de bun scriitor; timp de multi ani a fost director al publicatiei lunare Madre di Dio si a semnat diverse articole pentru Famiglia Cristiana, Credere, Telenova. La Radio Maria a condus emisiunea „Relatarile unui exorcist” – titlu preluat de la una dintre cunoscutele lui carti – din doua în doua saptamâni si, în timpul de emisiune, raspundea la apelurile telefonice ale ascultatorilor.
Dintre numeroasele carti publicate de-a lungul anilor cu Grupul Editorial San Paolo trebuie amintita în special „Dumnezeu este mai frumos decât diavolul”, considerata a fi testamentul sau spiritual si uman. În aceasta carte, preotul a abordat tema binelui si a raului, alaturi de cea a fericirii si a sperantei, pâna la puterea mass-media, la Masonerie si la secte. În 1990, pr. Amorth a fondat Asociatia Internationala a Exorcistilor, al carei presedinte a fost pâna în anul 2000, ramânând presedinte de onoare pâna la moartea sa.
În cadrul Societatii Sf. Paul a avut de asemenea diverse misiuni, fiind între altele formator al tinerilor aspiranti paulini la viata consacrata, profesor la liceu, delegat al Provinciei Italia, animator spiritual al diverselor institute laicale ale Familiei Pauline. În ultimii ani a strabatut lumea participând la întâlniri si conferinte pentru a împartasi cunostintele sale si experienta sa de decenii, oprindu-se din aceasta cu înaintarea în vârsta si agravarea starii de sanatate.

Sursa: http://www.catholica.ro