„S-a desfasurat la Roma în perioada 9-11 septembrie pelerinajul national al eparhiilor si diecezelor catolice din România, cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. au participat circa 500 de persoane, laici si persoane consacrate, alaturi de Înalt Preasfintia Sa Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si vicepresedinte CER, Preasfintia Sa Virgil Bercea, Episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea Mare, Preasfintia Sa Petru Gherghel, Episcop romano-catolic al Diecezei de Iasi, si Preasfintia Sa Cornel Damian, Episcop romano-catolic auxiliar la Bucuresti.

Pelerinii din Episcopia Româna Unita cu Roma Greco-Catolica, de Oradea au fost însotiti de parintele Traian Dobrata, viceparoh al Catedralei „Sfântul Nicolae”, parintele Paul Popa, responsabil al Biroului Pastoral si parintele Daniel Bertean, paroh în Zalau. Vineri, 9 septembrie, a avut loc trecerea prin poarta sfânta a Bazilicii Sfântul Petru din Roma, vizitarea Bazilicii si a criptei unde îsi dorm somnul de veci diferiti Pontifi. A urmat apoi Sfânta Liturghie celebrata de Înalt Preasfintitul Ioan Robu, la altarul Catedrei Sfântului Petru.

Momentul de bucurie a avut loc sâmbata, la audienta jubiliara din Piata Sfântului Petru, în cadrul careia Sfântul Parinte Papa Francisc a salutat grupul de pelerini români prezenti: „Adresez un cordial salut pelerinilor din România însotiti de câtiva episcopi în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. Iubiti frati si surori, a înfaptui milostivirea înseamna a sluji viata si comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viata si mijloc de comuniune în familia sa, la locul de munca, în parohie si în grupul de apartenenta. Va invit sa fiti în viata zilnica un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasa pe nimeni în singuratate si în nevoie. Întariti prin rugaciune si prin fapte de caritate, sa mergem înainte împreuna cu toti crestinii pe drumul spre unitate. Va binecuvântez din inima pe voi si familiile voastre. Contez pe rugaciunile voastre pentru mine. Laudat sa fie Isus Cristos!”. Sfânta Liturghie a fost oficiata mai apoi de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea în Biserica „Santo Spirito in Sassia”.

Duminica în cadrul rugaciunii „Îngerul Domnului”, Sfântul Parinte dupa meditatia despre fiul risipitor a salutat din nou grupul pelerinilor români invocând asupra tuturor binecuvântarea apostolica.