„În Duminica a XI-a dupa Rusalii, a „Datornicului nemilostiv”, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, s-a aflat în mijlocul credinciosilor din Parohia Valea lui Mihai pentru a sarbatorii hramul bisericii.

Preasfintia Sa a fost întâmpinat cu pâine si sare de catre credinciosii Parohiei si de catre parohul acesteia, ieromonahul Grigorie Borzos, cu Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce. A urmat Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la care au concelebrat ieromonahul Grigorie Borzos, parintele protopop al Ierului, Alexandru Duma, parintele protopop al Simleului, Nicolae Bodea, parintele protopop al Beiusului, Zorel Zima, parintele director al Liceului „Iuliu Maniu”, Alexandru Dragos, preotii din Protopopiatul Ierului si cei romano catolici din Valea lui Mihai, Bogdán István si Husztig Róbert.

În cuvântul de învatatura Preasfintia Sa a vorbit despre Maica Domnului, anticipând marea Sarbatoare a „Nasterii Maicii Domnului”, care este si hramul bisericii. Preasfintia Sa a subliniat faptul ca: „atributele Bisericii se pot adresa si Fecioarei Maria. Una – pentru ca Dumnezeu o alege pe Ea sa fie Mama Mântuitorului, Sfânta – Mântuitorul se naste din Ea – Ea fiind fara de pacat, Catolica – Universala, fiind Mama tuturor, Apostolica – pentru ca la Coborârea Sfântului Spirit, Maria era alaturi de apostoli”. De asemenea Preasfintia Sa Virgil a vorbit si despre iertare, îndemnându-i pe credinciosi „sa ierte cu bucurie, cu lumina, cu generozitate, pentru ca ceilalti sa devina mai buni si mai sfinti”.

La sfârsitul Sfintei Liturghii credinciosii au fost unsi cu untdelemn sfintit, primind si o iconita, ca aducere aminte. Alaturi de credinciosii nostri la acest moment de bucurie a fost prezent si domnul primar al orasului Valea lui Mihai, Nyakó József, precum si preotul ortodox, Popa Marius-Dumitru.