„De Ziua Internationala a Bolnavului, Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea, la initiativa pr. paroh Sorin Craciun si a prof. Rodica Turcas, elevii Liceului Teoretic Aurel Lazar au adus zâmbetul pe buze si buna dispozitie pentru bolnavii Sectiei Clinice Psihiatrie 3 din cadrul Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea. În cadrul liceului s-a organizat a 15-a editie a concursului pe clase de facut prajituri. Dupa jurizarea si premierea celor care au realizat aceste delicatese culinare, un grup de sase elevi din cadrul liceului, împreuna cu prof. Carmen Bubela, Eugen Ilisoiu si pr. Sorin Craciun au plecat cu mai multe platouri de prajituri spre Spitalul de Psihiatrie unde, pentru fiecare bolnav, au pregatit o farfurie cu prajituri.
Bolnavii care au beneficiat de aceste delicatese culinare, pe lânga handicapul unor boli psihice, de multe ori incurabile, multi dintre ei au si probleme de ordin social sau material. Pe lânga dulceata prajiturilor, s-au bucurat si de caldura sufleteasca pe care au simtit-o din partea adolescentilor si formatorilor care au initiat aceasta actiune. Copiii au ramas profund impresionati de suferinta si singuratatea de care sufera unii din bolnavii nostri si au promis ca vor mai participa si la alte activitati de sustinere a pacientilor din spitalul nostru.
Activitatea de consiliere spirituala si pastorala a bolnavilor si, de multe ori chiar si a apartinatorilor acestora, în cadrul sectiei de psihiatrie a spitalului nostru, are un caracter permanent, preotul spiritual de serviciu fiind prezent zilnic în spital în mijlocul pacientilor si, de multe ori, chiar si în familiile acestora, pentru a-i consilia, mângâia si încuraja pe bolnavi împreuna cu familiile lor.