„Inaugurat anul trecut, la finalul constructiei sale, Blocul DAR construit de Asociatia Caritas Eparhial Oradea este acum pregatit pentru a primi noi locatari. În ultimele luni, fiecare apartament a fost complet mobilat si dotat cu echipamente electrocasnice (TV, masina de spalat, frigider, hota) pentru a oferi toate conditiile familiilor care se vor locui aici pentru o perioada de maxim 5 ani.
Blocul este situat în Oradea, pe str. Ioan Cantacuzino nr. 56. Fiecare apartament are doua camere, baie si bucatarie.
Apartamentele sunt destinate familiilor fara posibilitati materiale si financiare, în care unul dintre adulti a fost crescut în sistemul de protectie sociala (casa de copii sau centru de plasament) si e în vârsta de cel mult 35 de ani. Familia trebuie sa dovedeasca faptul ca nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si de asemenea ca au un loc de munca si/sau au lucrat în ultimele 12 luni.
În perioada 12 – 31 iulie 2016, de luni pâna vineri între orele 9.00 – 17.00 se pot depune dosare ale familiilor interesate sa locuiasca în unul dintre apartamente, în Oradea, str. Ep. M. Pavel nr. 4, la Libraria Gutenberg.
Fiecare dosar trebuie sa contina:
* Copie dupa cartea de identitate a fiecarui adult precum si dupa certificatele de nastere ale copiilor (daca este cazul).
* Copie dupa Certificatul de Casatorie (daca exista).
* Adeverinta eliberata de catre DGASPC (pentru cei crescuti în casa de copii) sau Hotarâre de încetare a masurii de plasament pentru cei care au fost încredintati unui centru de plasament.
* Date de contact: telefon si adresa de e-mail.
În perioada 1 – 5 august se vor face interviuri. În urma analizarii dosarelor si a interviurilor, se vor alege familiile care vor locui în bloc. Pâna în 10 august toti cei care au depus un dosar vor primi raspunsul de acceptare sau respingere.
Familiile care se va muta în bloc vor semna un contract în care se vor angaja sa achite lunar cheltuielile, asigurarea locuintei si de asemenea, sa depuna în contul propriu, în fiecare luna o suma de bani (se va stabili în functie de venitul fiecarei familii). Economiile facute lunar au rolul de a asigura o anumita siguranta familiilor dupa ce acestea vor iesi din bloc.

Sursa:http://www.caritaseparhial.ro