„Sâmbata, 13 noiembrie 2010, la Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae” din Oradea, a avut loc deschiderea anului pastoral 2010-2011, în prezenta P.S. Virgil Bercea, a peste o suta de preoti si membri ai asociatiilor din Episcopia Greco-Catolica de Oradea.
Tema din acest an este: „Prin rugaciune si credinta spre cinstea altarelor; sa ne rugam pentru beatificarea episcopilor greco-catolici, morti în faima de martiri sub regimul comunist”.
Întâlnirea a început cu „Ora a treia”, celebrata de pr. Anton Chifor, rectorul Seminarului Teologic. În continuare, parintele Iuliu Munteanu, vicar judecatoresc, a explicat procedurile care trebuie urmate pentru beatificarea episcopilor si diferenta dintre beatificare si canonizare, iar la final, parintele Florian Gui, vicar general, a dat citire circularei trimisa de Preafericitul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, în care se dispune ca începând de azi, în toate bisericile, capelele sau alte locuri de cult, la sfârsitul fiecarei Sfinte Liturghii, sau a altei celebrari liturgice, sa fie înaltata catre Bunul Dumnezeu „Rugaciunea pentru beatificarea servilor lui Dumnezeu Valeriu Traian Frentiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Balan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie si Tit Liviu Chinezu, episcopi morti în faima de martiri sub regimul comunist între anii 1950-1970”.
Evenimentul a fost organizat de Biroul Pastoral sub patronajul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea si a inclus mai multe mai multe manifestari: Adunarea eparhiala, Sarbatoarea asociatilor si Întâlnirea cu laicii.