„În cadrul etapei finale a proiectului judetean "De sarbatori, împreuna", desfasurat prin diverse activitati de-a lungul întregului an scolar, mai multi elevi din mediul urban si rural au marcat sarbatoarea Învierii prin doua ateliere de creatie tematice. Copiii provin de la mai multe scoli din Oradea si judet: Scoala Gimnaziala Nr. 1 Nojorid, coordonati de prof. Petrus Oana si Ianc Adriana, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Tarian, coordonati de prof. Paina Sorin si Barmus Loredana, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", coordonati de catre prof. Adrian Podar si Florentina Barta, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Sîntandrei, coordonati de catre prof. Cozac Tatiana, Duma Elena si Lazar Andrada.

Primul atelier a constat din încondeierea de oua si au participat 45 de elevi, sub îndrumarea mesterului popular Chvatal Margit, iar al doilea atelier, de quilling si origami, s-a desfasurat la Biblioteca Judeteana "Gheroghe Sincai", unde au participat 20 elevi. Cele mai bune lucrari au fost premiate cu volume oferite de editura "Casa".
"Mi-am facut noi prieteni", au spus unii dintre elevii participanti. "Am descoperit valori noi si lucruri la care nu ma gândeam", a spus un alt elev oradean. "Sarbatorile sunt lucrul cel mai frumos! Este grozav ca de Pasti am încondeiat oua. Chiar ma întrebam care este tehnica. Ma bucur ca am descoperit-o!", a afirmat un alt participant la proiect.
"Oportunitatea de dezvoltare personala si profesionala pentru elevi a fost un succes. Acestia s-au întâlnit de sarbatori si au facut lucruri de care sa îsi aduca aminte. Noi, dascalii, am avut ocazia sa schimbam impresii si sa ne fixam noi obiective", a precizat prof. Adrian Podar, initiatorul proiectului.

Sursa:http://www.ebihoreanul.ro