Parohia Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Domănești (Protopopiatul de Carei), a marcat duminică, 13 august 2023, o dublă sărbătoare: a fost sărbătorit hramul parohiei, anticipat, și totodată a fost inaugurat și sfințit Centrul Cultural din localitatea Domănești.

Sărbătoarea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Greco-Catolică din localitate, oficiată de un sobor de preoți împreună cu protopopul greco-catolic de Carei, pr. Lucian Cociorva, pr. paroh Gheorghe Pop, pr. Paul Pop din parohia Moftinu Mic, pr. Iulian Palas de la parohia „Sf. Anton”Carei, pr. Suiugan Dorel din parohia Căuaș, pr. Holhoș Florin din parohia Săuca, pr. Cristian Vereș din Grecia, fiu al satului, ipodiaconul Cristian Borota. La celebrare a post prezent și pastorul Reformat din localitate.

În cuvântul de învățătură, pr. protopop Lucian Cociorva a subliniat, printre altele, necesitatea încredințării vieții noastre în grija Maicii Domnului, precum și cinstirea ei prin frumoasele rugăciuni, devoțiuni închinate Mamei noastre Cerești. Totodată, părintele protopop a felicitat comunitatea parohială pentru frumoasa organizare a sărbătorii, mulțumind deopotrivă autorităților prezente pentru dăruirea de care au dat dovadă în modernizarea Centrului Cultural. După celebrarea Sfântei Liturghii oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, a urmat sfințirea Centrului Cultural din Domănești.

Atât la slujba din biserică, cât și la slujba de sfințire care a urmat, au fost prezente oficialități locale și județene, printre care: primarul comunei Moftin, Gheorghe David, vicepreședintele Consiliului Județean, Oliviu Buzgău, viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămășan Ilieș, consilierul Județean Cătălin Filip, domnul Mircea Govor și alți invitați.

La finalul evenimentului, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească în incinta Căminului Cultural nou renovat și sfințit.

Pr. protopop Lucian Cociorva