„Biserica din Trento (Italia) a fost în sarbatoare astazi. În Duminica Milostivirii, a fost hirotonit noul Arhiepiscop si Mitropolit de Trento, Monseniorul Lauro Tisi.
Ceremonia hirotonirii a fost savârsita de catre Excelenta Sa Luigi Bressan, alaturi de 25 de episcopi si peste 300 de preoti, prezenti din toata Dieceza alaturi de credinciosii lor, în special din Rendenna, partea din care provine Monseniorul Luigi.
Peste 100 de tineri l-au întâmpinat pe episcopul ales, în gradina Arhiepiscopiei, la câtiva pasi de locuinta sa, prin cântece si rugaciuni. Dupa întâmpinarea facuta de tineri, în Piata Domului, lânga Poarta Sfânta au luat cuvântul Alessandro Andreatta, primarul orasului Trento si Ugo Rossi, Presedintele Provinciei Autonome din Trento pentru a-i ura Monseniorului bun venit.
Dupa hirotonire si celebrarea Sfintei Liturghii, dupa saluturile celor prezenti din Piata Domnului, Conservatorul din Trento si în particular Bonporti Antica Ensemble, cor format cu instrumente de epoca, care au oferit celor prezenti un omagiu muzical.
Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica de Oradea îi doreste Excelentei Sale Lauro Tisi pastorire rodnica în misiunea de pastor al Arhiepiscopiei de Trento.