„La rugaciunea mariana Regina Coeli, din Duminica Divinei Milostiviri, papa Francisc si-a îndreptat gândul în mod deosebit spre "toate populatiile însetate de reconciliere si de pace", lansând un apel de pace în favoarea Ucrainei.

Papa Francisc a amintit situatia dramatica a persoanelor care sufera consecintele violentelor din Ucraina, atât a persoanelor ramase în tinuturi greu încercate de ostilitatile care au cauzat deja mii de morti cât si a celor peste un milion de persoane constrânse sa paraseasca tara din cauza gravei situatii care dureaza de multa vreme.
"Sunt implicati mai ales batrânii si copiii. Pe lânga însotirea constanta, cu gândul si rugaciunea, am simtit necesitatea de a decide promovarea unui sprijin umanitar în favoarea lor", a spus papa la rugaciunea "Regina Coeli" rostita împreuna cu credinciosii adunati în Duminica Divinei Milostiviri în Piata Sfântul Petru.
Cu acest scop, Papa a anuntat pentru duminica, 24 aprilie, "o colecta speciala" în toate bisericile din Europa:
"Îi îndemn pe credinciosi sa adere la aceasta initiativa printr-o contributie generoasa. Acest gest de caritate este destinat nu doar usurarii suferintelor materiale, ci vrea sa exprime totodata apropierea si solidaritatea ,atât a mea, personala, cât si a întregii Biserici. Îmi exprim speranta ca acest gest sa duca la promovarea pacii si a respectarii dreptului în acel tinut încercat, fara ulteriore rezerve."
De asemenea, Sfântul Parinte a amintit ca luni, 4 aprilie, este si Ziua internationala pentru constientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal:
"Prea multe persoane continua sa fie ucise sau mutilate de aceste teribile arme si barbati si femei îsi risca viata pentru recuperarea terenurilor minate. Va rog, sa reînnoim eforturile pentru o lume fara mine antipersonal."

Sursa: http://ro.radiovaticana.va