Dupa rugaciunea „Regina Coeli”, de ieri 28 martie 2016, Sfântul Parinte a vorbit celor prezenti, în Piata Sfântul Petru din Roma, despre cumplita tragedie din Pakistan.

«Dragi frati si surori, ieri, în centrul Pakistanului, Sfintele Pasti au fost însângerate de un atentat execrabil, care a facut un macel cu foarte multe persoane inocente, în cea mai mare parte, familii din minoritatea crestina, mai ales femei si copii, adunate într-un parc public pentru a petrece în bucurie festivitatea pascala.
Doresc sa-mi exprim apropierea mea fata de cei care au fost afectati de aceasta crima lasa si nechibzuita si va îndemn sa va rugati la Domnul pentru numeroasele victime si pentru cei dragi ai lor.
Fac apel la autoritatile civile si la toate componentele sociale ale acestei natiuni pentru a depune orice efort ca sa redea siguranta si seninatate populatiei si, într-un mod deosebit, minoritatilor religioase mai vulnerabile. Repet înca o data ca violenta si ura ucigasa conduc numai la durere si distrugere. Respectul si fraternitatea sunt singura cale prin care se ajunge la pace.
Pastile Domnului sa trezeasca în noi, într-un mod si mai puternic, rugaciunea la Dumnezeu pentru ca sa se opreasca mâinile celor violenti, care seamana teroare si moarte, si în lume sa poata domni iubirea, dreptatea si reconcilierea.
Sa ne rugam cu totii pentru cei care au murit în acest atentat, pentru rudele lor, pentru minoritatile crestine si etnice din aceasta tara».