„Episcopii europeni lucreaza asupra unui raport, care va fi publicat la finele lunii martie. Acest raport intentioneaza sa contribuie la definirea unei strategii cuprinzatoare a Uniunii Europene în domeniul politicii externe si de securitate comuna.
La întrunirea de saptamâna trecuta a Comisiei Episcopilor din Comunitatea Europeana, care a avut loc la Bruxelles s-a numit noul secretar general, în persoana Parintelui Olivier Poquillon de asemenea au fost desemnati si cei doi vicepresedinti suplimentari: Czeslaw Kozon episcop de Copenaghen, si Rimantas Norvila, episcopul de Vilkaviškis.
Documentul cu titlul «Vocatia Europei pentru promovarea pacii mondiale», va fi pregatit în comun de catre Secretariatul COMECE si Comisia pentru Justitie si Pace din Europa si contine recomandari concrete a principalelor urgente,de la gestionarea fluxurilor de migratie pentru combaterea terorismului fundamentalist la politicile de dezvoltare pentru tarile cele mai sarace. Acesta va fi transmis Serviciului European de Actiune Externa, coordonat de Înaltul Reprezentant, Federica Mogherini.

Aceeasi Mogherini, care în cursul lucrarilor plenului a participat la o întâlnire cu episcopii COMECE, «a subliniat în mod specific – a anuntat un comunicat al organizatiei bisericesti – ca dialogul si reconcilierea la nivel national si regional sunt esentiale pentru o educatie eficienta pentru pace». Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene a declarat ca a fost, de asemenea, convinsa de «rolul crucial al bisericilor în prevenirea radicalizarii» exprimându-si dorinta dialogului asupra acestor probleme cu comunitatile religioase.