„Ziua persoanelor consacrate dar si încheierea Anului Vietii Consacrate au fost sarbatorite astazi la Oradea de catre cele doua Episcopii, Greco Catolica si Romano Catolica. Gazda evenimentului a fost Preasfintia Sa László Böcskei, episcopul romano catolic de Oradea.
Calugarii si calugaritele din cele doua Episcopii au participat la Sfânta Liturghie savârsita de Preasfintiile lor László Böcskei si Virgil Bercea alaturi de parintele abate Fejes Anzelm O. Praem în Capela Palatului Episcopal, predica fiind rostita de parintele abate.
Preasfintia Sa Virgil în cuvântul de învatatura rostit în limba româna a vorbit despre cele trei cuvinte subliniate de Sfântul Parinte Papa Francisc în cuvântul adresat persoanelor consacrate din lumea întreaga aflate la Roma: profetie, proximitate si speranta.
Dupa celebrarea Sfintei Liturghii a urmat în sala festiva a Palatului, conferinta parintelui Fejes Anzelm, abatele Ordinului Premonstratens din Oradea urmat de prezentarea unei carti. Parintele abate a vorbit persoanelor consacrate prezente despre Ordinul Premonstratens, care a fost întemeiat în anul 1120 de Norbert de Xanten împreuna cu alti 13 însotitori, în localitatea Prémontré de lânga Laon (Franta).