„În Duminica dupa Botezul Domnului Isus în râul Iordan, Preasfintia Sa Virgil a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sfântul Gheorghe” de lânga Spitalul de neuropsihiatrie din Oradea.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de Preasfintia Sa alaturi de parintele vicar general, Olimpiu Todorean, parohul Bisericii, fiind prezenti credinciosii parohiei si bolnavi ai spitalului.
Cuvântul de învatatura s-a axat pe cuvintele Sfintei Evanghelii a zilei: „pocaiti-va ca s-a apropiat Împaratia cerurilor”, Preasfintia Sa subliniind faptul ca Biserica pamânteasca este împaratia lui Dumnezeu care se desavârseste în Împaratia cerurilor. S-a vorbit deasemnea si despre importanta pe care aproapele trebuie sa o aiba în viata noastra, respectându-l si oferindu-i încredere, astfel putând trai viata cu bucuria si seninatatea de zi cu zi.
Duminica de astazi se mai numeste si duminica „începutului propovaduirii Domnului”, îndemnul Preasfintiei Sale fiind acela de a crede ca Domnul este azi, aici si acum prezent între noi.
La sfârsitul Sfintei Liturghii credinciosii au fost binecuvântati fiecare în parte.