„Va aparea în curând în limba româna cartea-interviu a papei Francisc intitulata ”Numele lui Dumnezeu este milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”: informeaza un comunicat primit la redactie din partea Editurii Trei din Bucuresti care a cumparat drepturile de publicare pentru limba româna. Cartea este lansata la nivel mondial în 12 ianuarie 2016 si a fost realizata în contextul Anului Sfânt al Milostivirii, proclamat de papa Francisc de la 8 decembrie 2015 la 20 noiembrie 2016.
”Pornind de la propria sa experienta ca preot si pastor”, se subliniaza în comunicatul de presa, ”papa Francisc ne dezvaluie temeiul învataturilor sale:îndurarea, mila, milostivirea. El intra într-un "dialog profund, simplu si intim" cu noi prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist si expert vaticanist.
Este o carte pentru oricine se afla în cautarea "unui sens în viata", "unui drum de pace" sau "vindecarii ranilor fizice si spirituale"; atât pentru cei din interiorul cât si din afara bisericii. Papa Francisc explica motivele pentru care a decretat 2016 "Anul Sfânt al Milostivirii", cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea si iertarea primite de la Dumnezeu.
Editura Trei va publica volumul, în cursul acestei luni, simultan cu lansarea la nivel mondial.
Directorul editorial Trei, Magdalena Marculescu, a declarat ca cu aceasta ocazie ca "într-o lume marcata de viteza si, prin urmare, de neputinta de a ne gasi un raspuns prompt la întrebarile iscate de sensul actiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator sa si-l defineasca în viata, avem nevoie si astazi, asa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual”; de o voce înteleapta care sa ne însoteasca de-a lungul aventurii spirituale pe care o traim zi de zi. Un îndrumator care sa ne ajute sa ne definim si armonizam scopurile în raport cu responsabilitatea fata de ceilalti. Papa Francisc – a încheiat Magdalena Marculescu – ne invita la acest dialog ideatic intim, printr-o marturisire care porneste de la el catre noi, investindu-ne astfel cu forta de a ne confrunta cu noi însine si cu provocarile carora suntem nevoiti sa le facem fata".

Sursa:http://ro.radiovaticana.va