„Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, noul Nuntiu Apostolic în tara noastra, a sosit în seara zilei de duminica, 10 ianuarie 2016, la Bucuresti. A fost întâmpinat la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) de ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si Presedinte al Conferintei Episcopilor din România, Mons. Mihai Fratila – Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Bucuresti si de Mons. Baudouin Biajila Muankembe – Însarcinat cu Afaceri a.i. al Nuntiaturii Apostolice din România. Din partea Ministerului Afacerilor Externe al Guvernului României a fost prezent domnul Cosmin Victor Lotreanu, Director al Directiei de Protocol al MAE.
Mons. Maury Buendía a fost numit Nuntiu apostolic în România (Ambasador al Vaticanului) de catre Papa Francisc pe 5 decembrie 2015. Duminica, 17 ianuarie 2016, noul Nuntiu Apostolic va fi prezentat credinciosilor catolici din Bucuresti în Catedrala Sf. Iosif, în cadrul Sfintei Liturghii de la 10.30, prezidata de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti. Mons. Miguel Maury Buendía s-a nascut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 si încardinat în Arhidieceza de Madrid. A obtinut licenta în Teologie Dogmatica la Universitatea din Salamanca (1985) si doctoratul în Drept Canonic la Universitatea Pontificala San Tommaso, din Roma (1987).
A intrat în Serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987, activând ulterior ca secretar la Nuntiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc si Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia si Irlanda (1996-2004), iar din 2004 a lucrat în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, în Sectiunea pentru Relatiile cu statele. În 2008 a fost numit Arhiepiscop titular de Italica si Nuntiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan si Tadjikistan, si consacrat episcop în iunie acelasi an, în Bazilica Santa Maria Maggiore, din Roma. Mons. Maury Buendía vorbeste, în afara de spaniola, limbile engleza, italiana, franceza si slovena.
Functia de Nuntiu Apostolic în România era vacanta din iulie 2015, dupa retragerea Mons. Francisco-Javier Lozano, Nuntiatura fiind condusa în aceasta perioada de catre Mons. Baudouin Biajila Muankembe, Însarcinat cu Afaceri a.i..
Sursa:http://angelus.com.ro